2021-02-15 11:24:01• hírek • Bede Emőke

Döntött a bíróság: nem tárgyalják újra a halálos balesetet okozó sofőr ügyét

A Konstancai Bíróság pénteken elutasította annak az ügynek az újratárgyalására irányuló kérelmet, mely során a megye történetében az egyik valaha volt legnagyobb büntetést szabták ki gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

A szóban forgó elítélt 2018. november 21-én épp a Mihail Kogalniceanu nevű település irányából tartott Konstanca felé, amikor egy Ovidiu közeli hídon elvesztette uralmát az általa vezetett Mercedes felett, átsodródott a szemközti sávba, majd az autó bal elejével telibe talált egy szabályosan közlekedő Hyundai-t. A baleset következtében a vétlen autót vezető nő, a 3 éves gyermeke, illetve a nő édesanyja is életét vesztette, a negyedik utas pedig súlyos sérüléseket szenvedett.


A Ziua de Constanta értesülései szerint a balesetet okozó sofőr erős alkoholszagot árasztott magából, mi több megpróbált elmenekülni a helyszínről, viszont egy szolgálaton kívüli katona és egy rendőr elfogták. A középkorú férfi ügyvédje szerint védence azért próbált menekülni, mert rendkívüli sokkhatás érte, mely miatt nem gondolkodott összefüggően.


Az avasfelsőfalui férfit 2018. december 11-én állították bíróság elé, 2019. június 18-án pedig megszületett a bírói döntés: a sofőrre gondatlanságból elkövetett emberölés, mintaadás megtagadása és a baleset helyszínének elhagyása miatt halmazati büntetésül nyolc év letöltendő szabadságvesztést szabtak ki, s az ítélettel az ügyet másodfokon tárgyaló ítélőtábla is helybenhagyta. A férfi ezt követően perújratárgyalásért folyamodott, viszont a bíróság múlt héten elutasította kérelmét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: